Opleiding en werkervaring

Na het behalen van haar VWO-diploma studeerde Charlotte aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze kon meteen aan de slag op de internetredactie van BNN en werd na een jaar eindredactrice. Daarna kreeg Charlotte een baan bij WTF.nl van Sanoma. Ze was het gezicht van de website en maakte haar eerste meters als verslaggever. Charlotte interviewde nationale en internationale sterren en vloog de wereld over om items te draaien.

Later werd ze gevraagd om de Lifestyle-pijler van NU.nl op te starten. Vervolgens zette ze de branded content afdeling van NU.nl op. Sinds augustus 2017 is Charlotte bij Hart van Nederland als politiek verslaggever het gezicht in Den Haag.

Charlotte gebruikt haar creativiteit, expressiviteit en energie om een verhaal over te brengen. De journaliste zit bovenop de actualiteit, maar verdiept zich ook in de achtergrond van verhalen en mensen. Ze behandelt human interest-verhalen op een speelse wijze, maar ook moeilijkere en gevoelige onderwerpen mijdt zij niet.

MOOIE PLEKKEN

Charlotte komt op bijzondere plekken op aarde. Niet alleen voor haar werk, ze ontdekt ook graag de wereld tijdens vakanties. Zo ging ze onder andere naar Litouwen om de wodkacultuur onder de loep te nemen, stapte ze in de Transsiberië Express van het Russische Vladivostok naar Moskou, reisde ze meerdere keren door China, gaat ze graag richting de VS en studeerde ze een half jaar in Wenen.

Ook trok Charlotte door Brazilië, Australië, Israël en grote delen van Afrika en Azië. In LA interviewde ze beroemde acteurs, ze vloog naar Abu Dhabi om verslag te doen vanuit de woestijn en op het vroegere terrein van Woodstock in de VS versloeg ze een festival.