Opleiding en werkervaring

Charlotte Nijs (32) is journalist en werkt als politiek verslaggever bij Hart van Nederland. Na het behalen van haar VWO-diploma rondde ze met succes de School voor Journalistiek in Utrecht af. Ze kon meteen aan de slag bij BNN. Na een aantal jaar stapte ze over naar WTF.nl om binnenlandse- en buitenlandse sterren te interviewen en verslag te doen van festivals. Daarna werkte ze een paar jaar bij NU.nl en vervolgens werd ze gevraagd om als verslaggever in Den Haag politiek op de kaart te zetten bij de SBS6-kijker. Inmiddels voorziet ze ook de radiozenders en andere tv-programma’s van Talpa Network van het laatste politieke nieuws.

Voor de documentaire Hart van de Democratie werd Charlotte ruim een jaar lang gevolgd door documentairemakers Suzanne Raes en Liesbeth Witteman. Charlotte was verliezend finalist van het 21e seizoen van Wie is de Mol?, deed in de zomer van 2019 mee aan De Slimste Mens en werd in 2018 genomineerd voor de Philip Bloemendalprijs. Ze kreeg lovende woorden van de jury: “Ze is voor de duvel niet bang, een tikje brutaal en durft van de gangbare paden af te wijken. Ze probeert op geheel eigen wijze de kloof tussen de politiek en de gemiddelde Nederlander te dichten.”

MOOIE PLEKKEN

Charlotte komt op bijzondere plekken op aarde. Niet alleen voor haar werk, ze ontdekt ook graag de wereld tijdens vakanties. Zo ging ze onder andere naar Litouwen om de wodkacultuur onder de loep te nemen, stapte ze in de Transsiberië Express van het Russische Vladivostok naar Moskou, reisde ze meerdere keren door China, gaat ze graag richting de VS en studeerde ze een half jaar in Wenen.

Ook trok Charlotte door Brazilië, Australië, Israël en grote delen van Afrika en Azië. In LA interviewde ze beroemde acteurs, ze vloog naar Abu Dhabi om verslag te doen vanuit de woestijn en op het vroegere terrein van Woodstock in de VS versloeg ze een festival.