02-03-2020

Teledoc ‘Hart van de Democratie’ vrijdag 20 maart bij de NTR op NPO 2

Vrijdag 20 maart, 22.15 uur bij de NTR op NPO 2: Hart van de Democratie, een Teledoc van Suzanne Raes en Liesbeth Witteman.

Een zoektocht met politiek verslaggevers Kees Boonman en Charlotte Nijs naar de noodzakelijke vernieuwing van onze parlementaire democratie.

In het gebouw, waar onze democratie dagelijks wordt beproefd, is achter de gordijnen het verval ontluisterend zichtbaar. De renovatie van Het Binnenhof duldt nauwelijks uitstel. Geldt dat ook voor de kwaliteit van onze huidige democratie?

In Hart van de Democratie onderzoeken Suzanne Raes (Ganz: How I Lost My Beetle, 0,03 seconde) en Liesbeth Witteman de veelbesproken kloof tussen burger en politiek. De journalistieke hoofdpersonen, de ervaren Kees Boonman en de nieuwe politiek verslaggever Charlotte Nijs, bewegen zich ieder op eigen wijze door het gebouw en langs de actualiteit.

Op speelse en indringende wijze analyseren de makers de waan van de dag en onthullen zij de verstrengelde relatie tussen pers en politiek. Het resultaat is een film, waarin zowel kritisch als met warmte en mededogen het gevecht op de belangrijkste vierkante kilometer van Nederland gedurende een vol jaar is vastgelegd.

Bekijk de trailer hier.