07-07-2014

De 25 populairste artikelen op social media in 2014 - #3 van mij!

Alsof de wonderen de wereld nog niet uit zijn, blijkt nu dat bier hartstikke goed voor je is. Niet goed voor je bierbuik of voor sjansen in de kroeg, nee echt medisch gezien is het een wondermiddel, bijna dan. En dit zijn de vijf redenen waarom:

Bier is een vitaminebom

"Als je bier analyseert, kom je er achter dat het bomvol supervoedingsstoffen zit", vertelt Dr Stephan Domenig, medisch directeur in Oostenrijk. Naast proteïne-bouwstenen en mineralen zoals fosfor, jodium, magnesium en kalium, is bier rijk aan calcium. Mega goed voor je botten dus.

Bierbuik? No way Jose!

Er zit nagenoeg geen suiker in bier. Waar een colaatje zeven theelepels suiker bevat en een sinaasappelsapje zes, zit er in een biertje maar één theelepel. "Daarnaast is het goed voor de dorst, omdat het uit maar liefst 93 procent water bestaat", vertelt een voedingsdeskundige aan Daily Mail. Ze gaat verder: "Bier drinken verhoogt ook de productie van gal, die ons helpt om vet voedsel te verteren. Bier is een rijke bron van vezels, twee glazen bieden tussen de 10 en 30 procent van onze aanbevolen eis. Hierdoor hebben we dan ook minder trek, en dat is weer beter voor de lijn."

Vet goed voor je hersenpan

Hoewel bier drinken meestal wordt geassocieerd met het afschieten van je hersenen, blijkt nu uit onderzoek dat bier drinken misschien kan helpen bij het voorkomen van Alzheimer. Dit gaat wel alleen op als je het bij twee biertjes per dag houdt.

Je wordt er knap van

Bier is gemaakt van gerst en het is rijk aan ferulazuur. Dat is een krachtige anti-oxidant die je huid goed beschermt tegen beschadiging van de zon. Het zit bijvoorbeeld ook in tomaten, mais en rijst. De donkere biertjes bevatten de hoogste graad van dit zuur, dus je weet welke je moet pakken. Niet alleen het innemen van bier is goed voor je looks, je haar er mee wassen schijnt ook superb te zijn. Catherine Zeta-Jones gebruikt het als conditioner: "Ik ruik als de bodem van een biervat nog dagen daarna, maar het is wel heel goed voor mijn haar."

Apegeil spul

De hop in bier heeft afrodisiacum-achtige kwaliteiten. Oftewel, je wordt er retegeil van. Een expert in hormonale onevenwichtigheden vertelt: "Hop heeft een relaxende factor. Je wordt er aangenaam ontspannen van. En je hoeft niet veel te drinken om de voordelen te krijgen." De speciale stoffen in de hop helpen bij het verminderen opvliegers, een laag libido en andere symptomen die geassocieerd worden met de menopauze. Dus ook op latere leeftijd is bier een feestje.

En nou hop, aan de tap gaan hangen met je donder!