25-05-2014

'Ik vond Nederland echt superkut'

De oer-Hollandse dj Fedde Le Grand zag Nederland een tijd lang to-taal niet meer zitten. De 36-jarige platendraaier staat al ruim twintig jaar achter de draaitafels en heeft inmiddels ons landje weer teruggestopt in zijn hart, maar er gingen mindere tijden aan vooraf. "Ik heb het een hele tijd echt gewoon super kut gevonden in Nederland moet ik zeggen", vertelt Fedde aan WTF.nl op het Woodstock-terrein in de VS tijdens Mysteryland USA.

Volgens Le Grand waren we een tijd een ontevreden volkje: "Zo typisch Nederlands, er is altijd iets mis. Dan gaan mensen zo van 'het was leuk, maar', er komt altijd een maar", vertelt de dj. "Nederlanders zijn best wel een tijdje verwend geweest."

Gelukkig is Fedde weer helemaal happy met Nederland. "Het gaat weer een stuk beter, er is nu veel meer variƫteit. Voorbeeld hiervan is Yellow Claw. Hij zorgt er onder andere voor dat niet alles meer hetzelfde is."

Michael Jackson Baby

Niet alleen over Nederland is Fedde weer te spreken, zijn eigen muziek gaat ook - op zijn zachtst gezegd - lekker. De mix die hij maakte van Michael Jackson's nieuwe hit Love Never Felt So Good wordt heel goed ontvangen in de VS. Le Grand zou Le Grand niet zijn als hij niet toch stiekem ook nog wat te wensen heeft. "Justin Timberlake zou ik graag nog wat mee willen doen. Hij is best wel moeilijk, hij houdt niet zoveel van dance dus daar heb ik een hard hoofd in. Maar hij zou wel ultiem zijn."

Next!

Ok ok, geen JT dus voorlopig, maar wat dan wel? De dj gaat niet alles verklappen, maar een soepele hint kan er wel vanaf: "Het is een ze. En ze heeft net een nummer 1 in de UK gehad. Het is 90 procent zeker, ze is nu aan het schrijven."

Woodstock Vibe

We spreken Fedde tijdens Mysteryland USA op het terrein waar in 1969 Woodstock plaats vond. Zelf heeft de dj weinig met hippies. "Mijn moeder was een oude hippie, maar Ik ken het eigenlijk alleen van de beelden." Nuchter gaat ie verder: "Ik heet gelukkig ook niet Regenboog ofzo."

Fedde smeert hem om achter de draaitafels duizenden mensen plat te draaien met zijn hits. Mysteryland USA duurt nog tot en met zondagavond.